• Nobel díj Stefan Hell részére a szuperfelbontású mikroszkóp (STED) kifejlesztésében végzett munkájáért
  • Csak a pöttyös az igazi?! Az új DVM6 megtalálja!
  • Minden, ami az RNS kutatáshoz szükséges
  • Csak egy sejt szükséges, DNS/RNS könyvtár egy sejtből
Copyright BioMarker Ltd. © 2015.

Leica logóA LeicaSzlogen


Egy márka - három független vállalat.

A Leica Camera AG a Leica Geosystems AG és Leica Microsystems GmbH több, mint 9 éve független vállalatként funkcionál, mindenféle jogi, operatív vagy pénzügyi kapcsolat nélkül. A Leica Camera AG-t a Frankfurti Tőzsdén jegyzik, amelyben az ACM Projektentwicklung GmbH (Salzburg, Ausztria) 96%-os részvényportfólióval rendelkezik. A Leica Geosystems AG svéd társaság, amely része a Sweedish Hexagon csoportnak. A Leica Microsystems GmbH egy német vállalat, melynek tulajdonosa az amerikai Danaher konszern, amelyet a New York-i Tőzsdén jegyeznek.

A Leica márkanév használata az egyetlen megmaradt kapcsolat a három - immáron teljesen független - társaság között, amely a hosszú közös múlt és történelmi kapcsolat elismeréseként maradt fenn. A Leica Microsystems a Leica márkanév tulajdonosa és engedélyezte a névhasználatot másik két cég számára. A Leica Microsystems tejesen más piacokat és felhasználókat szolgál ki, mint a Leica Camera AG és Leica Geosystems AG. A Leica Camera cégről megjelent pénzügyi nehézségek semmilyen módon nem kapcsolódnak a Leica Microsystems GmbH-hez, amely csak megerősítheti, hogy a saját pénzügyi helyzete szilárd gazdasági alapokon nyugszik, melyet a kiváló kereskedelmi eredmények is alátámasztanak.


A Leica Microsystems

A Leica Microsystems a mikrostruktúrák vizsgálatára alkalmas innovatív, high-tech precíziós optikai rendszerek globális vezető tervezője és gyártója. Egyike a piacvezetőknek a mikroszkópia, konfokális lézer pásztázó mikroszkópia, képalkotó rendszerek, mintaelőkészítő és orvosi műszerek területén. A vállalat termékek széles körét gyártja, amelyekben a mikroszkópos képalkotás, mérés és elemzés áll a középpontban, továbbá rendszermegoldásokat szállít az élettudományok területén beleértve a biotechnológiát, orvostudományt éppúgy, mint az anyagtudományok kutatásának és az ipari minőségellenőrzés területét. A cég kilenc gyártóüzemmel rendelkezik hét országban. Húsz országban képviselteti magát értékesítési és szervíz központokkal és 100 országra kiterjedő kereskedelmi hálózattal rendelkezik. A nemzetközi főhadiszállás Wetzlar-ban, Németországban található.

A Leica Microsystems tevékenységét bemutató videó alább (a play gombra kattintva) indítható el.

{flv}Leica/leica_100{/flv}

További részletek (angol nyelven) a következő honlapon találhatók: www.leica-microsystems.com.


A LEICA/NOVOCASTRA/VISIONBIOSYSTEMS fúziójával a Biomarker Kft. 2008. február 1-től a teljes termék palettát (kivéve az operációs mikroszkópok) képviseli kizárólagos joggal Magyarország területén. Ebből kifolyólag az eddigi fő területeink mellett, úgymint kutatás, klinikum, patológia, specializálódtunk a mikroszkópia irányába is. Ez a cégfúzió tette azt is lehetővé, hogy patológiai rutin automatákkal rendelkezünk az idei évtől. Ez az eddigi immunfestő automaták mellett rutin festőt, beágyazó automatákat, mikrotómokat, kriosztátokat, ultramikrotómokat és újabb képanalizáló rendszereket foglal magába. A rengeteg új műszerrel cégünk termékpalettája az egyik legszélesebbel büszkélkedhet az országban.

Hits: 3776