• Nobel díj Stefan Hell részére a szuperfelbontású mikroszkóp (STED) kifejlesztésében végzett munkájáért
  • Csak a pöttyös az igazi?! Az új DVM6 megtalálja!
  • Minden, ami az RNS kutatáshoz szükséges
  • Csak egy sejt szükséges, DNS/RNS könyvtár egy sejtből
Copyright BioMarker Ltd. © 2015.

Vector logó

Vector Laboratories


Amikor a Vector Laboratories megalakult több, mint 30 éve, monoklonális antitestek, biotin-avidin termékek vagy lektin vonalak nem voltak a piacon elérhetők. 1976-ban tisztították először az első lektin vonalat és hamarosan a világ vezető ellátójává lettek ezekkel a termékekkel, melyeket glikokonjugátumok vizsgálatára alkalmaztak szövetekben sejtekben, izolált folyadékokban, vagy kivonatokban.

Fennálásuk második évében bevezették a Biotin-Avidin rendszert. Annak felismerésével, hogy a biotin és avidin közötti erős kölcsönhatás, majdnem kovalens erősségű kötést eredményez egy biotinnal módosított fehérje és avidinhez konjugált detektálható marker között, elsőként látták el a kutatói társadalmat Biotin-Avidin rendszerű reagensekkel. Ezek az első termékek (biotinilált proteinekkel és avidin konjugátumokkal) forradalmasították a detektáló rendszereket. A Vector által előállított biotinilált anti-egér immunglobulin és jelölt avidin a legelterjedtebben használt detektáló rendszer lett a primer antitestek detektálására és jellemzésére. Évekkel később más társaságok is felismerték a fentiek jelentőségét és elkezdék saját termékeiket gyártani.

A Vector több, mint 20 évvel ezelőtt olyan módszereket fejleszett ki és szabadalmaztatott, amelyek lehetővé tették avidin/streptavidin és biotinilált enzimek közötti komplex létrehozását, amelyet ABC (Avidin-Biotin-Complex) rendszernek neveznek. Ez a vívmány alapozta meg a Vectastain® ABC termékcsaládot. Míg más detektáló rendszerek halvány, vagy diffúz festést eredményeztek a szöveteken és nagy primer antitest koncentrációt igényeltek, addig a Vectastain® ABC rendszer sötét, jól elkülönült és háttérfestődés mentes festést adott egészen kis koncentrációjú primer anitestek használatával is. Az évek alatt végrehajtott fejlesztések vezettek a Vectastain® Elite ABC kit-hez - amelyet széles körben ma a legérzékenyebb, legmegbízhatóbb és leggazdaságosabb peroxidázon alapuló rendszernek tartanak.

Több éves fejlesztőmunkájának köszönhetően bevezették az ImmPRESS™ reagenst. Ezek az új reagensek nem biotin/avidin technológián alapulnak, hanem egy új módszeren, mellyel közvetlenül a másodlagos antitestre peroxidáz "mikropolimereket" polimerizálnak.

A nem-radioizotópos detektálási módszerekben való jártasságot kihasználva új és továbbfejlesztett nukleinsav jelölő rendszereket dolgoztak ki a Vectornál. A PHOTOPROBE® Biotin használható nukleinsavak random biotinnal való jelölésére. A FastTag® rendszer alkalmas arra, hogy nukleinsavakat bármilyen markerrel könnyen és gazdaságosan jelöljünk. A 3' EndTag™ és 5' EndTag™ rendszer egyszerű módszert ad arra, hogy nukleinsav próbák végeit jelöljük specifikusan.

Továbbra is fókuszálva arra a célra, hogy a leginnovatívabb detektálórendszereket nyújtsák a felhasználók részére, az évek során fúziós protein izolációs rendszert, új enzim szubsztrátokat, idegi nyomkövetőket, fedő médiumot, streptavidin termékeket, egyedi specifitású lektineket és sok ultratiszta immunológiai reagenst, és számos fehérje, nukleinsav és szénhidrát jelölő és detektáló rendszert vezettek be a piacra. Továbbra is egy sor fontos antitestet gyártanak immunhisztokémiai alkalmazásokhoz.

A Vector Laboratories fő célja mindig is az volt, hogy a legjobb minőségű reagenseket állítsák elő, valamint a technikai segítségnyújtásban kompetens személyzet álljon rendelkezésre a minél pontosabb és relevánsabb segítségnyújtásért, és hogy a legújabb technológiákat és fejlesztéseket juttassák el a felhasználóknak. A termékek minőségét és tisztaságát tartják szem előtt mindenekelőtt. A katalógusban szereplő minden egyes terméket a minőségi előírások maximális betartásával gyártják, amelynek eredménye a mindig megbízható és egyenletesen jó minőségű termék. Minden egyes termék mellett található egy adatlap, amelyben az adott tételre vonatkozó összes analitikai és egyéb fontos információt feltüntetnek. A termékekkel kapcsolatos legújabb alkalmazási ismertetők elérhetők a Vectorlabs-tól. A termékek legtöbb technikai információi, beleértve a biztonsági adatlapokat (MSDS) a Vectorlabs honlapjáról elérhetők.

A Vector Laboratories nem csak aziránt elkötelezett, hogy a jelenlegi igényeknek megfelelő termékeket gyártson, hanem felismerte, hogy az új termékek fejlesztése elengedhetetlen a további sikerekhez. A katalógusban lévő termékek tükrözik ezt az elkötelezettséget. Legfőbb céljuk, hogy a ma fejlesztett termékeikkel a jövő igényeit tudják kielégíteni. A Vector gondossága és a vevők mindenre kiterjedő figyelme együtt azt eredményezi, hogy termékeik továbbra is a legjobbak között lesznek, valamint hogy ezek a termékek továbbra is etalonként szolgálnak, melyhez a többi gyártót is mérik.

A Vector védjegyei: ABC-AmP, Animal-Free Blocker, AT-Yellow, DuoLuX, Elite, EndTag, FastTag, Fusion Aid, GC-Red, HYBEX, ImmEdge, ImmPACT, ImmPRESS, ImmPrint, M.O.M., NEUROBIOTIN, NicKit p.s.o., PHOTOPROBE, PolyBlock, ProFusion, ProtOn, Quant*Tag, Resolve-It, UltraSNAP, VECTABOND, VectaMount, VECTASHIELD, VECTASHIELD HardSet, VECTASTAIN, Vector, Vector Black, Vector Blue, Vector NovaRED, Vector Red, VECTREX. Egyéb védjegyek: ABTS-Boehringer Mannheim; Texas Red-Molecular Probes, TSA-NEN Life Sciences termékek; APS-5 Lumigen Inc. DuoLuX egy speciális APS-5 vegyület amelyet a Lumigen Inc. Southfield, MI gyárt a Vectorlabs számára.

További (angol nyelvű) információ: www.vectorlabs.com.....


 

Hits: 1781