Hírek

Közzétéve: 2019. 02. 21. - 10:44
Átfogó QIAGEN portfólió a méhnyakrák szűrésére, egyéb genitális fertőzésekre
Közzétéve: 2018. 02. 14. - 19:49
A QIAGEN cég a 2017-es év végén megvásárolta a STAT-Dx céget. Ezáltal olyan új technológiát képviselő, egy-lépéses, teljesen integrált, multiplex, valós-idejű PRC tesztek kerülnek hamarosan a diagnosztika szolgálatába, melyek gyakori fertőző betegségek és gasztrointesztinális fertőzések egy órán belüli kvantitatív és kvalitatív diagnosztizálását teszik majd lehetővé különféle klinikai minta típusra. Hasonló tesztek fejlesztése van folyamatban immunrendszer monitorozásra és onkológiai kérdések megválaszolására is. Az első két teszt a 2018-as év vége felé kerülhet majd a felhasználók számára is elérhetővé.
Közzétéve: 2017. 06. 11. - 21:45
Örömünkre szolgál, hogy egy új, vérből kimutatható tuberkulózis kimutatására alkalmas teszt került a portfóliónkba a QuantiFERON. A jó hír, hogy az időben felfedezett és kezelt TB gyógyítható. Amikor a TB aktív fázisba kerül, egy minimum 6 hónapig tartó kombinált gyógyszeres kezeléssel el lehet érni a beteg teljes gyógyulását.
Közzétéve: 2017. 06. 11. - 21:44
Folyamatosan bővülő új generációs szekvenáló (NGS) portfólióval jelent meg a QIAGEN. A GeneReader egy olyan komplex bioinformatikai szoftverrel rendelkezik, mely a klinikus számára értékes up to date információkat gyűjti össze automatikusan a világ összes valaha elvégzett, lepublikált mutációhoz rendelt gyógyszeres alkalmazásából. Ez az első olyan automata platformja, mely lehetővé teszi a rutin klinikai labor számára, hogy alkalmazza ezt a modern technológiát anélkül, hogy egy bioinformatikai csapat állna mögötte. A minta vételétől kezdve az analizált végeredményig minden automatizáltan és előre optimalizált panelekkel történik.