Hírek

Közzétéve: 2022. 09. 05. - 16:30
„Varázslat” a kutatásban
Közzétéve: 2020. 12. 16. - 15:30
Gentier Real-timePCR készülék Valós idejű fluoreszcens kvantitatív PCR detektálás Négy-és hatcsatornás kivitel Nyitott platform bármilyen PCR-reagens számára Egyblokkos, 96 mintahelyes készülék PCR csövek, strip-ek és platebefogadására is alkalmas Könnyen kezelhető érintőképernyő Alkalmas számítógép nélküli működtetésre Akár 1000 PCR program tárolása
Közzétéve: 2020. 12. 03. - 13:35
Univerzálisan, szinte bármilyen vírus transzport médiumból elvégezhető (UTM, VTM, PBS, fiziológiás sóoldat, Virocult, eSwab) Nagy áteresztőképességű preparáló és amplifikálómegoldás egyben, akár 2600 minta futtatása 8 óra alatt egy PCR készüléken Ultragyors lízis, amely kiváltja a hosszadalmas RNS kivonást Nem igényel speciális, nehezen beszerezhető műanyagárut Érzékeny és gyors detektálás, akár 8 kópia virálisRNS/reakció Tartalmazza a mintaelőkészítéshez és a gyors RT-PCR-hezszükséges reagenseket, belső kontrollal és sejtkontrollal Személyre szabottan, saját primer-ek és próbák is használhatók, de gyári detektáló szettel is rendelhető
Közzétéve: 2019. 02. 21. - 10:44
Átfogó QIAGEN portfólió a méhnyakrák szűrésére, egyéb genitális fertőzésekre
Közzétéve: 2018. 02. 14. - 19:49
A QIAGEN cég a 2017-es év végén megvásárolta a STAT-Dx céget. Ezáltal olyan új technológiát képviselő, egy-lépéses, teljesen integrált, multiplex, valós-idejű PRC tesztek kerülnek hamarosan a diagnosztika szolgálatába, melyek gyakori fertőző betegségek és gasztrointesztinális fertőzések egy órán belüli kvantitatív és kvalitatív diagnosztizálását teszik majd lehetővé különféle klinikai minta típusra. Hasonló tesztek fejlesztése van folyamatban immunrendszer monitorozásra és onkológiai kérdések megválaszolására is. Az első két teszt a 2018-as év vége felé kerülhet majd a felhasználók számára is elérhetővé.
Közzétéve: 2017. 06. 11. - 21:45
Örömünkre szolgál, hogy egy új, vérből kimutatható tuberkulózis kimutatására alkalmas teszt került a portfóliónkba a QuantiFERON. A jó hír, hogy az időben felfedezett és kezelt TB gyógyítható. Amikor a TB aktív fázisba kerül, egy minimum 6 hónapig tartó kombinált gyógyszeres kezeléssel el lehet érni a beteg teljes gyógyulását.
Közzétéve: 2017. 06. 11. - 21:44
Folyamatosan bővülő új generációs szekvenáló (NGS) portfólióval jelent meg a QIAGEN. A GeneReader egy olyan komplex bioinformatikai szoftverrel rendelkezik, mely a klinikus számára értékes up to date információkat gyűjti össze automatikusan a világ összes valaha elvégzett, lepublikált mutációhoz rendelt gyógyszeres alkalmazásából. Ez az első olyan automata platformja, mely lehetővé teszi a rutin klinikai labor számára, hogy alkalmazza ezt a modern technológiát anélkül, hogy egy bioinformatikai csapat állna mögötte. A minta vételétől kezdve az analizált végeredményig minden automatizáltan és előre optimalizált panelekkel történik.